نمایشگاه بین المللی «فرهنگ ها و زبان ها» در برلین مشهور به “Expolingua” همه ساله با تکیه بر « زبان و فرهنگ کشورهای جهان» و ارائه بسته های پیشنهادی سفرهای آموزشی و تحصیلی و اقامت و شرکت در دوره های آموزشی فراگیری زبان های خارجی در کشورهای مختلف جهان، جمع زیادی از جوانان محصل و دانشجویان آلمانی و اروپایی را به خود جلب مینماید. از دیگر محورهای این نمایشگاه بین المللی اهتمام به فرهنگ و هنر و جاذبه های گردشگری کشورهای شرکت کننده در این نمایشگاه است.
سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی «فرهنگ هاو زبان ها» از تاریخ 18 لغایت 21 نوامبر 2020 ( 28 تا دوم آذر ماه 99) با حضور 66 شرکت کننده از 25 کشور جهان در فضای مجازی برگزار گردید.
شایان ذکر است این دوره از نمایشگاه بین المللی «فرهنگ ها و زبان ها» متاثر از شیوع ویروس کرونا تنها در فضای مجازی و بصورت غیر حضوری برگزار گردید.
«انستیتو فرهنگی حافظ» با حضور مجازی در این دوره از نمایشگاه بین المللی «فرهنگ ها و زبانها» تلاش نمود ویژگی های هویت فرهنگی ایران را در دو محور «اقلیتهای دینی در فرهنگ ایران» و نیز «آموزش زبان فارسی» به علاقمندان این دوره از نمایشگاه بین المللی «فرهنگ ها و زبانها» ارزانی کند.
برنامه «آموزش زبان فارسی» به صورت زنده در فضای مجازی با حضور خانم «نسیبه موذنی» و شرکت حداقل 25 علاقمند آلمانی زبان برپا گردید. در این برنامه نخست ویدئو کلیپی از جاذبه های گردشگری و دیدنی ایران به نمایش گذاشته شد و سپس خانم موذنی به تمرین گفتاری و نوشتاری با کمک ویدئو اسلاید پرداخت و اطلاعات مربوط به نحوه برخورد در زندگی روزمره در ایران را برای شرکت کنندگان بیان نمود.
گفتنی است بنابر اظهارات مسئول برنامه های اکسپو لینگوا، برنامه «آموزش زبان فارسی» در این دوره از نمایشگاه یکی از موفق ترین و پربازدیدترین برنامه ها بوده است. لذا مقرر شده است تا قبل از شروع دوره بعدی نمایشگاه بین المللی اکسپو لینگوا در سال 2021 برنامه دیگری پیرامون آموزش زبان فارسی در فضای مجازی برپا نماید.
برپایی برنامه «گذری بر اقلیتهای دینی در فرهنگ ایران با نگاهی به عبادتگاههای اقلیت های دینی» از دیگر برنامه های تدوین شده انستیتو فرهنگی حافظ در نمایشگاه بین المللی فرهنگ ها و زبان های برلین 2020 بود.
در این برنامه که به صورت زنده در فضای مجازی با حضور خانم آندریا روشکه و زیگفرید روشکه برگزار گردید، به جایگاه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی اقلیت های دینی در ایران پرداخته شد.
از مهمترین موضوعات این برنامه می توان به این موارد اشاره داشت:
- بر اساس قانون اساسی ایران ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی بعنوان اقلیتهای دینی شناخته شده اند که در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آئین خود عمل می کنند. این اقلیتهای دینی در پارلمان ایران نماینده دارند.
- اقلیتهای مسیحی (ارمنی و آسوری)، یهودی و زرتشتی علاوه بر حضور در تمامی فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و … در حوزه دین نیز عبادتگاههای خاص خود را دارند.
- تعداد کلیساهای مسیحیان در ایران امروزه به 600 کلیسا رسیده است و 90 مورد از آنها در آثار ملی به ثبت رسیده است. همچنین بیش از 100 کنیسه عبادتگاه یهودیان در ایران وجود دارد و بیش از 70 آتشکده محل عبادت زرتشتیان در آثار ملی ایران ثبت شده است.
- زندگی مسالمت آمیز ادیان زرتشتی، یهودی، ارمنی، آسوری و مسلمان در کنار هم یکی از ویژگیهای مهم فرهنگی و اجتماعی در زندگی ایرانیان به شمار میرود که هر ساله گردشگران زیادی را به بهانه دیدن آتشکده زرتشتیان و کنیسهی یهودیان و کلیساهای قدیمی به این کشور میکشاند.
فیلم کامل برنامه «گذری بر اقلیتهای دینی در فرهنگ ایران با نگاهی به عبادتگاههای اقلیت های دینی» را می توانید در اینجا مشاهده کنید.