حضور «انستیتو فرهنگی حافظ» در برلین

در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت  2020

امسال هفتاد و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت، از ۱۴ تا ۱۸ اکتبر به صورت غیرحضوری برگزار گردید و بر خلاف سالهای گذشته حضور ناشران، نویسندگان، مترجمان و کتاب‌ها به دلیل پاندمی کرونا برای اولین بار در تاریخ نمایشگاه کتاب فرانکفورت بصورت غیرحضوری بود.

«انستیتو فرهنگی حافظ» در این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت در راستای پیشبرد تبادلات فرهنگی ایران و آلمان، همکاری در زمینه های پژوهشی، تاریخی دو کشور، پیشبرد و حمایت از نمایشگاه های فرهنگی ایران و آلمان، حمایت از گفتگوهای بین ادیان، حمایت از همکاریهای فرهنگی جهت برپایی کلاس های آموزشی زبان فارسی، خطاطی و نقاشی و آموزش موسیقی سنتی ایرانی اقدام به معرفی فعالیت های خود در فضای مجازی نمود.

این انستیتو تلاش نمود در حوزه کتاب و انتشارات اقدام به برقراری ارتباط با ناشران و نویسندگان شرکت کننده در این دوره از نمایشگاه مجازی کتاب فرانکفورت نماید. در این چارچوب می توان به معرفی پروژه چاپ و انتشار “واژگان علوم الهیات اسلامی” در 400 صفحه اشاره داشت که با تلاش فاضل ارجمند آقای دکتر منوچهر  امیرپور در حوزه‏های مختلف علوم انسانی تدوین گردیده است و دستمایه ای ارزشمند برای آن دسته از مخاطبانی خواهد بود که خواهان کار پیرامون حوزه علوم انسانی به زبان آلمانی هستند.

همچنین معرفی پروژه ترجمه و چاپ کتاب “عرفان در قرآن در روایات امام جعفر صادق (ص)”  در 200 صفحه از عربی به آلمانی توسط پروفسور رولاند پیچ از دیگر فعالیت های این موسسه در فضای مجازی نمایشگاه بود.

 

امسال در نمایشگاه مجازی کتاب فرانکفورت 2020 این امکان برای بازدیدکنندگان حوزه تجارت فراهم گردیدکه به صورت خاص جهت شرکت در کنفرانس ها و رویدادهای فرهنگی در فضای مجازی نمایشگاه گشت و گذار کنند.

تراز نامه اولین نمایشگاه بین المللی دیجیتالی کتاب در جهان نشان می دهد که چنین نمایشگاهی می‏تواند در حوزه خود بسیار موفقیت آمیز باشد.

آمار نمایشگاه کتاب فرانکفورت نشانگر این موفقیت است:

  • تعداد مراجعه کنندگان نمایشگاه کتاب فرانکفورت در فضای مجازی «فیس بوک» در پایان برگزاری 5 روزه این نمایشگاه به رقم باور نکردنی 1.5 میلیون بازدید کننده از 124 کشور مختلف جهان رسید.
  • تعداد کاربران در فضای مجازی سایت نمایشگاه کتاب فرانکفورتde به رقم 200 هزار نفر بالغ گردید.
  • تعداد 4440 غرفه دار از 103 کشور جهان در فضای دیجیتالی سایت نمایشگاه کتاب فرانکفورت de ثبت نام کردند.
  • تعداد 3644 رویداد فرهنگی و هنری مندرج درتقویم رویدادهای نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار گردید.
  • 6800 مرکز فرهنگی رویدادها و داده های دیجیتالی خود را در 13 حوزه مختلف فرهنگی در سایت نمایشگاه کتاب فرانکفورت de بارگذاری کردند.
  • علاوه بر این ، کانال های رسانه های اجتماعی نمایشگاه کتاب فرانکفورت طی هفت روز 1.2 میلیون تعامل و بازدید داشته اند.
  • همچنین تعداد 4165 خریدار و فروشنده ثبت شده، 31100 عنوان بارگذاری شده در عضویت FBM20 و 400 هزار عنوان در بستر حقوقی نمایشگاه کتاب فرانکفورت به ثبت رسیده است.